Takhrij and Syarah Hadith of Agrotechnology Ingredients and Benefits of Dates
Main Article Content
Abstract
The purpose of this research is to discuss the hadith of the Prophet. about the Content and Benefits of Dates. This research method is qualitative through the takhrij and sharah hadith approaches with agrotechnological analysis. The results and discussion of this research is the hadith about the content and benefits of dates until the hadith of Imam Muslim History No. 1552. The conclusion of this research is takhrij and syarah hadith of the Prophet. about Ingredients and Benefits Dates are a plant that has various properties and dates are also a plant that is very blessed by Allah SWT.
Downloads
Article Details
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
References
Al Shahib, W. (2009). manfaat buah kurma.
B. Prasetyo, D. S. (2006). Karakteristik, Potensi, dan Teknologi Pengelolaan Tanah Ultisol untuk Pengembangan Pertanian Lahan Kering di Indonesia. Jurnal Litbang Pertanian, 39-47.
Darmalaksana, W. (2018). Paradigma Pemikiran Hadis. Jurnal Aqidah dan Filsafat Islam, 59-68.
Darmalaksana, W. (2018). Paradigma Pemikiran Hadis. Jurnal Aqidah dan Filsafat Islam, 95-106.
Darmalaksana, W. (2020). Formula Penelitian Pengalaman Kelas Menulis. digilib.uinsgd.ac.id, a.
Darmalaksana, W. (2020). Formula Penelitian Pengalaman Kelas Menulis. Kelas Menulis UIN Sunan Gunung Djati Bandung.
Darmalaksana, W. (2020). Metode Penelitian Kualitatif Studi Pustaka dan Studi Lapangan. Pre-Print Digital Library UIN Sunan Gunung Djati Bandung.
Darmalaksana, W. (2020). Pemetaan Penelitian Hadis: Analisis Skripsi UIN Sunan Gunung Djati Bandung. Riwayah: Jurnal Studi Hadis , 191-210.
Darmalaksana, W. (2020). Penelitian Metode Syarah Hadis Pendekatan Kontemporer: Sebuah Panduan Skripsi, Tesis, dan Disertasi. Diroyah: Jurnal Studi Ilmu Hadis, 59-68.
Darmalaksana, W. (2020). Prosiding Proses Bisnis Validitas Hadis untuk Perancangan Aplikasi Metode Tahrij. Jurnal Ushuluddin UIN Sunan Gunung Djati Bandung, 1–7.
Khuzaim, A. ( 2010). khasiat kurma.
Muin, M. (2013). Pemahaman Komprehensif Hadis Melalui Asbab al-Wurud. Jurnal ADDIN, 291-305.
Notohadiprawiro, T. (2006). Pertanian Lahan Kering Di Indonesia : Potensi, Prospek, Kendala dan Pengembangannya. Journal Pertanian, 1.
P Praptiwi, D. W. (2017). Kandungan Tanin dan Magnesium di Dalam Kurma Bersifat Anti Infeksi dan Anti Inflamasi. Manfaat Buah Kurma, 21-23.
Pitaloka, D. (2020). Lahan Kering dan Pla Tanam Untuk Mempertahankan Kelestarian. Journal Teknologi Terapan, 1.
Pramanik, D. (n.d.).
Pramanik, D. I. (2016). Studi Tingkat Ploidi pada Lili (Lilium sp.) Hasil Kultur Altera Melalui Perhitungan Jumlah Kloroplas dan Kromosom. Jurnal AGRO, 34-42.
Pramanik, D., Istiqomah, N., & Chaidir, L. (2016). Studi Tingkat Ploidi pada Lili (Lilium sp.) Hasil Kultur Antera Melalui Penghitungan Jumlah Kloroplas dan Kromosom . Jurnal AGRO, 34-42.
Soetari, E. (1994). Ilmu Hadits. Bandung: Amal Bakti Press.
Soetari, E. (2015). Syarah dan Kritik Hadis dengan Metode Tahrij: Teori dan Aplikasi. Bandung: Yayasan Amal Bakti Gombong Layang.
supandi. (2019).
Suryana, J. (2003). Penerapan Teknologi Konservasi Hedgerows Untuk Menciptakan Sistem Usahatani Lahan Kering Berkelanjutan. Journal Pertanian, 119.