Takhrij and Syarah Hadith of Agrotechnology: Recommendations for Eating Dates
Main Article Content
Abstract
This study aims to discuss the hadith regarding the recommendation to eat dates. This research method is qualitative through the takhrij and sharah hadith approaches with agrotechnological analysis. The results and discussion of this research is that the content of dates has many benefits, especially in the health sector. The conclusion of this research is takhrij and syarah hadith of the Prophet. about dates with agrotechnology analysis informs that the content of dates is not only a hunger delay but there are many other benefits that can be obtained by consuming them.
Downloads
Article Details
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
References
Chaidir, L. (2015). Identifikasi, dan perbanyakan tanaman ciplukan (Physalis angulata) dengan menggunakan metode generatif dan vegetatif. Jurnal Ilmu Pertanian, 82-90.
Chaidir, L., Yuliani, & Qurrohman, B. F. (2016). Eksplorasi dan Karakterisasi Tanaman Genjer (Limnocharis flava (L.) Buch) di Kabupaten Pangandaran berdasarkan Karakter Morfologi dan Agronomi. Jurnal Agro, 53-66.
Darmalaksana, W. (2018). Paradigma Pemikiran Hadis. Jurnal Aqidah dan Filsafat Islam, 95-106.
Darmalaksana, W. (2020). Formula Penelitian Pengalaman Kelas Menulis. Kelas Menulis UIN Sunan Gunung Djati Bandung.
Darmalaksana, W. (2020). Metode Penelitian Kualitatif Studi Pustaka dan Studi Lapangan. Pre-print Digital Library UIN Sunan Gunung Djati Bandung.
Darmalaksana, W. (2020). Metode Penelitian Kualitatif Studi Pustaka dan Studi Lapangan. Pre-print Digital Library UIN Sunan Gunung Djati Bandung.
Darmalaksana, W. (2020). Metode Penelitian Kualitatif Studi Pustaka dan Studi Lapangan. Pre-print Digital Library UIN Sunan Gunung Djati Bandung.
Darmalaksana, W. (2020). Metode Penelitian Kualitatif Studi Pustaka dan Studi Lapangan. Pre-Print Digital Library UIN Sunan Gunung Djati Bandung.
Darmalaksana, W. (2020). Pemetaan Penelitian Hadis: Analisis Skripsi UIN Sunan Gunung Djati Bandung. Riwayah: Jurnal Studi Hadis, 191-210.
Darmalaksana, W. (2020). Penelitian Metode Syarah Hadis Pendekatan Kontemporer: Sebuah Panduan Skripsi, Tesis, dan Disertasi. Diroyah: Jurnal Studi Ilmu Hadis, 59-68.
Darmalaksana, W. (2020). Prosiding Proses Bisnis Validitas Hadis untuk Perancangan Aplikasi Metode Tahrij. Jurnal Ushuluddin UIN Sunan Gunung Djati Bandung, 1-7.
Darmalaksana, W. (2020). Prosiding Proses Bisnis Validitas Hadis untuk Perancangan Aplikasi Metode Tahrij. Jurnal Ushuluddin UIN Sunan Gunung Djati Bandung, 1–7.
Fitriani, E. (2015). Keajaiban Buah Kurma Varietas, Khasiat, Produk Olahan dan Teknik Budaya. Yogyakarta: Pustaka Baru Press.
Hammad, P. D. (2011). Khasiat Kurma. Solo: Aqwamedika.
Muin, M. (2013). Pemahaman Komprehensif Hadis Melalui Asbab al-Wurud. Jurnal ADDIN, 291-305.
Munawwarah, H. A. (2015). Hubungan Pemberian Kurma (Phoenix dactylifera L) Varietas Ajwa Terhadap Kadar Kolesterol Total Darah.
Pramanik, D., Istiqomah, N., & Chaidir, L. (2016). Studi Tingkat Ploidi pada Lili (Lilium sp.) Hasil Kultur Antera Melalui Penghitungan Jumlah Kloroplas dan Kromosom . Jurnal AGRO, 34-42.
Putu Ristyaning, A. A. (2017). Efektivitas Sari Buah Kurma terhadap Anemia Defisiensi Besi (ADB) pada Balita. 15.
Rostita. (2009). Khasiat dan Keajaiban Kurma. Bandun: PT. Mizan Pustaka.
Satuhu, S. (2010). Kurma, Kasiat dan Olahannya. Jakarta: Penebar Swadaya.
Sayyid, P. D. (2012). Ketika Rasulullah Tidak Pernah Sakit. Solo: Tinta Medina.
Soebaha, M. E. (2015). Mengungkap Rahasia Buah Kurma dan Zaitun dari Petunjuk Hadits dan Penjelasan Sains. Ulul Albab, 191-212.
Soetari, E. (1994). Ilmu Hadits. Bandung: Amal Bakti Press.
Soetari, E. (2015). Syarah dan Kritik Hadis dengan Metode Tahrij: Teori dan Aplikasi. Bandung: Yayasan Amal Bakti Gombong Layang.
Soetari, E. (2015). Syarah dan Kritik Hadis dengan Metode Tahrij: Teori dan Aplikasi. Bandung: Yayasan Amal Bakti Gombong Layang.
Yuliastuti, P. (2014). Manfaat Kandungan Buah Kurma sebagai Pencegah Penyakit Stroke.