Takhrij and Syarah Hadith of Chemical: Prohibition of blowing Food and Drinks

Penulis

  • Amelia Putri Sugiso UIN Sunan Gunung Djati Bandung, Indonesia
  • Wahyudin Darmalaksana UIN Sunan Gunung Djati Bandung, Indonesia
  • Muhtar Solihin UIN Sunan Gunung Djati Bandung, Indonesia
  • Soni Setiadji UIN Sunan Gunung Djati Bandung, Indonesia

Kata Kunci:

Beverage, Chemistry, Food, Hadith, Syarah, Takhrij

Abstrak

The purpose of this research is to discuss the hadith of the Prophet. about blowing hot food and drink in Islamic and scientific view. This research method is qualitative through the takhrij and sharah hadith approaches with chemical analysis. The results and discussion of this research are the dangers of blowing hot food and drinks according to a scientific perspective. The conclusion of this research is takhrij and syarah hadith regarding the prohibition of blowing hot food and drinks in the view of Islam and science.Beverage, Chemistry, Food, Hadith, Syarah, Takhrij

Unduhan

Data unduhan belum tersedia.

Biografi Penulis

Amelia Putri Sugiso, UIN Sunan Gunung Djati Bandung

Jurusan Kimia

Wahyudin Darmalaksana, UIN Sunan Gunung Djati Bandung

Fakultas Ushuluddin

Muhtar Solihin, UIN Sunan Gunung Djati Bandung

Fakultas Ushuluddin

Soni Setiadji, UIN Sunan Gunung Djati Bandung

Jurusan Kimia

Referensi

Anwar, S. (n.d.). MAKANAN DAN MINUMAN DALAM ISLAM Konsep dasar halal dan haram dalam islam. Ddi.

Darmalaksana, Wahyudin, Lamlam Pahala, dan E. S. (2017). Kontroversi Hadis Sebagai Sumber Hukum Islam. Wawasan: Jurnal Ilmiah Agama Dan Sosial Budaya, 2(2): 245-58.

Darmalaksana, W. (2020a). Formula Penelitian Pengalaman Kelas Menulis. Jurnal Kelas Menulis UIN Sunan Gunung Djati Bandung.

Darmalaksana, W. (2020b). Formula Penelitian Pengalaman Kelas Menulis. Jurnal Ilmiah Islam Futura, 2(1), 1–8.

Darmalaksana, W. (2020c). Penelitian Metode Syarah Hadis Untuk Perancangan Kontemporer. Sebuah Panduan Skripsi, Tesis, Dan Disertasi. Diroyah: Jurnal Studi Ilmu Hadis 5.

Darmalaksana, W. (2020d). Prosiding Proses Bisnis Validitas Hadis Untuk Perancangan Aplikasi Metode Tahrij. Jurnal Ushuluddin UIN Sunan Gunung Djati Bandung, 1:1-7.

Istijabatun, S. (2011). Pengaruh Pengetahuan Alam Terhadap Pemahaman Matapelajaran Kimia. Jurnal Inovasi Pendidikan Kimia, 2(2), 323–329.

M Alvin Nur Choironi. (2020). Larangan Meniup Makanan dan Pemahamannya. Pemahaman Hadis Menurut Ulama.

Navira, K. (n.d.). makalah KAJIAN BAHAYA MENIUP MAKANAN PANAS.

Sakri. (2015). Kimia Analitik. Journal of Chemical Information.

Soetari, E. (1994). Ilmu Hadits. Amal Bakti Press.

Soetari, E. (2015). Syarah dan Kritik Hadis dengan Metode Tahrij: Teori dan Aplikasi (2nd ed.). Yayasan Amal Bakti Gombong Layang

Diterbitkan

2021-05-19

Citation Check