Takhrij and Syarah Hadith of Chemistry: Halalness and The Benefits of Garlic
Main Article Content
Abstract
The purpose of this research is to discuss the hadith of the Prophet about garlic. This research method is qualitative through the approach of takhrij and sharah hadith with chemical analysis. The result and discussion of this study is the health benefits of garlic according to a scientific perspective. The conclusion of this research is takhrij and syarah hadith of the Prophet about the permissibility of eating garlic which is also beneficial for health from a scientific perspective.
Downloads
Article Details
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
References
Darmalaksana, W. (2020a). Formula Penelitian Pengalaman Kelas Menulis. Jurnal Kelas Menulis UIN Sunan Gunung Djati Bandung.
Darmalaksana, W. (2020b). Metode Penelitian Kualitatif Studi Pustaka dan Studi Lapangan. Pre-Print Digital Library UIN Sunan Gunung Djati Bandung.
Darmalaksana, W. (2020c). Penelitian Metode Syarah Hadis Pendekatan Kontemporer: Sebuah Panduan Skripsi, Tesis, dan Disertasi. Diroyah: Jurnal Studi Ilmu Hadis, 5.
Darmalaksana, W. (2020d). Prosiding Proses Bisnis Validitas Hadis untuk Perancangan Aplikasi Metode Tahrij. Jurnal Ushuluddin UIN Sunan Gunung Djati Bandung, 1, 1–7.
Darmalaksana, W., Pahala, L., & Soetari, E. (2017). Kontroversi Hadis sebagai Sumber Hukum Islam. Wawasan: Jurnal Ilmiah Agama Dan Sosial Budaya, 2(2), 245–258.
Darsati, S. (2007). Ruang Lingkup Kimia Analitik. 1–39. http://repository.ut.ac.id/id/eprint/4593
Hernawan, U. E. K. O., & Setyawan, A. D. W. I. (2003). REVIEW : Senyawa Organosulfur Bawang Putih ( Allium sativum L .) dan Aktivitas Biologinya. 1(2), 65–76. https://doi.org/10.13057/biofar/f010205
Lisiswanti, R., & Haryanto, F. P. (2017). Allicin Pada Bawang Putih (Allium sativum) Sebagai Terapi Alternatif Diabetes Melitus Tipe 2. Jurnal Majority, 6(2), 33–38. http://juke.kedokteran.unila.ac.id/index.php/majority/article/view/1009
Moulia, M. N., Syarief, R., Iriani, E. S., Kusumaningrum, H. D., & Suyatma, N. E. (2018). Antimikroba Ekstrak Bawang Putih. Jurnal Pangan, 27(1), 55–66.
Penelitian, A. L. B. (2009). Andika Nopihargu, 2014 Implementasi Strategi Pembelajaran Intertekstual Pada Materi Reaksi Redoks Kelas X Universitas Pendidikan Indonesia | Repository.upi.edu | Perpustakaan.upi.edu.
Soetari, E. (1994). Ilmu Hadits. Amal Bakti Press.
Soetari, E. (2015). Syarah dan Kritik Hadis dengan Metode Tahrij: Teori dan Aplikasi (2nd ed.). Yayasan Amal Bakti Gombong Layang.
Untari, I. (2010). Bawang Putih Sebagai Obat Paling Mujarab Bagi Kesehatan. Gaster, 7(1), 547–554. https://www.jurnal.stikes-aisyiyah.ac.id/index.php/gaster/article/view/59